HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
YETİŞKİN HALK DANSLARI TOPLULUĞU

GÜRCİSTAN- BATUM FESTİVALİ

Topluluğumuz 14/06/2014-17/06/2014 tarihleri arasında Gürcistan Batum da Batumi: Worl of Nations Folk Dances Festival' ine katılmıştır.54 kişi katıldığımız festivalde gelen tüm yabancı konuklar için ayarlanmış festival kasabasında konakladık. Adıyaman, potpuri ve Erzurum yörelerinden oyunlarımızı sergiledik. 2000 kişilik 2 ayrı salonda 2, Açıkhava da 1 olmak üzere toplam 3 gösterimiz oldu. Batum halkının büyük ilgisi, festival komitesinin gösterdiği özen bizi çok mutlu etti.

Festival süresince konakladığımız festival kasabasında hem türk gruplarla hem de yabancı gruplarla güzel dostluklar kurduk. Geceleri geç saatlere kadar her gün bir otelin önünde eğlenceler düzenledik. Kortej yürüyüşü sırasında Batum Halkının büyük ilgisi dikkatimizi çekti. Kaldığımız otel çalışanlarının ilgisi ve özeni bizim kendi evimizde kalıyormuş gibi rahat olmamıza neden oldu. Güzel dostluklar ve unutulmayacak anılar biriktirerek Üniversitemizi ve Ülkemizi temsil etmenin mutluluğuyla ülkemize döndük.